Sådan træner du dig op til cykling i skoven

Kunne du godt tænke dig at træne dig op til at kunne cykle i skoven, så har vi lavet en udførlig guide til hvordan du træner dig op, undgår skader og meget mere.

Cykling i skoven er både sjovt og udfordrende, men man skal også træne sig op til det, det kræver meget teknik, især da bunden i skoven kan være meget varieret, nogle steder kan det være tørt, men pludselig kan det være vådt og cyklen kan glide rundt hvis man ikke har styr på sin teknik.

Træn dig op derhjemme

Den grundlæggende form skal være på plads, er du i dårlig form og måske overvægtig, så er det vigtigt at du omlægger kost og starter med at få en masse grundform. Det kan du få ved at dyrke en masse cardio såsom spinning, roning og løb.

Læg eventuelt et lille program for dig selv som du kan følge, det kan være en mindre løbetur 2-3 gange om ugen, motionscykling på landevej 2 gange om ugen og en holdsport som spinning 1-2 gange om ugen.

Her vil du hurtigt få formen på plads hvis du træner intensivt, starter stille ud men konstant lægger 5% ekstra på fra gang til gang. Du kan også anskaffe dig en motionscykel til derhjemme, hvis det er dårligt vejr eller andet så har du ingen undskyldning for ikke at få dyrket den motion du skal. Se her hvilke motionscykler, der er værd at gå efter, hvis du har en mand som træner hårdt for at komme i bedre form og tabe kilo.

Små skridt

Det er vigtigt at du træner dig stille og roligt op hvis du ikke allerede har en god form, hvis du tror at du bare kan knalde afsted og overbelaste system fra starten så vil du få skader og eller miste gejsten.

Selvom du i starten måske kun kan cykle 5 kilometer, så tag de 5 kilometer i højt tempo og for fuld damp, ikke nogen lille søndagstur. Nej få pulsen op giv den alt hvad du har i dig.

Når du så har klaret dine første 5 kilometer, så sæt det næste mål på at du skal kunne klare 10 kilometer et par uger senere. Det er bestemt muligt hvis du holder en god rutine og får motioneret hver eneste dag.

Efter 3 måneder vil du kunne klare lange ture og høj intensitet igennem længere tid. Hvis ud samtidig spiser sundt og varieret så vil du opleve at kiloene rasler af dig.

Se eventuelt dette program for hvordan bygger din træning rigtigt op og gør dig klar til at kunne nyde motionscykling på højeste plan.

Meld dig ind i en klub

Når du har din grundform godt på plads, så kan du melde dig ind i en mountainbike klub, der findes mange i hele landet, her vil du kunne få sparring og råd til din teknik med mere.

Ikke nok med det så er du en del af et sammenhold og noget unikt sammen med andre, i træner alle for at blive bedre og de alle har startet et sted, så vær ikke ked af at du i starten måske ikke er den bedste på holdet. Det er i øvrigt heller ikke det som tæller, men nærmere at få din form og sundhed i den rigtige retning.

På denne side, kan du se en liste over alle danske mountainbike klubber, som du kan se findes der rigtig mange så der er ingen grund til at holde dig tilbage, det er bare med at komme i gang, du vil ikke fortryde det, som vi startede med at sige, mountainbike cykling i skov er sjovt og utroligt udfordrende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *