Læs her: Motion har ingen aldersgrænse!

Mange tænker, at motionen hører ungdommen til, og sætningen: ” Det er jeg blevet for gammel til” bruges mere og mere, i takt med alderen går mod de 100.

Men det er en gammel skrøne, og helt forkert, at man ikke kan dyrke motion som ældre. Det er mindst lige så godt at motionerer som ældre, og der er intet, der er for sent at starte med.

Alle studier viser, at kontinuerlig fysisk aktivitet, er med til at holde mennesket i gang, og forebygger sygdomme, der i den grad er relevant både for ungdommen, men bestemt også for de ældre.

Det kan være svært at komme i gang

Det kan være utrolig svært, at komme i gang med at motionere, måske i højere grad hvis man er i den ældre aldersgruppe. Men ikke desto mindre er det aldrig for sent, og der findes hjælpemidler og løsninger, der kan hjælpe enhver ældre i gang med at motionere.

Løbevenligt høreapparat

Det kan være ubehageligt, at skulle tage ud og løbe, hvis man har svært ved at høre hvor man er, og hvad der sker rundt om ørene på en. Høreapparatet skulle gerne med på turen og det kan være svært, at løbe med et høreapparat, der dingler ved øret.

Høreapparater er heldigvis i dag så langt fremme i udviklingen, at det er muligt at anskaffe sig et løbevenligt høreapparat, der også kan benyttes til andre aktiviteter.

Der findes i dag en utrolig bred vifte af forskellige produkter, der helt bestemt vil kunne opfylde kravet om, at sidde perfekt ved løb og aktivitet. Få mere information omkring de nyeste høreapparater her

Mulighederne for aktiviteter for ældre er mange

Der er en lang række muligheder, inden for fysisk aktivitet for ældre. Der findes et bredt udvalg af mindre og mere krævende aktiviteter, så der vil være noget for en hver smag.

Hvis man ikke er så fysisk aktiv, kan det være en god ide, at starte stille og roligt ud, for at forebygge skader.
Der er tid nok til at presse sig selv til grænserne, hvis det er det man har lyst til, men det er vigtigt at starte stille og roligt ud.

Ældre gymnastik

Det er muligt at tilmelde sig til ældre gymnastik, i næste alle kommuner landet over. Denne form for gymnastik er en aktivitet, hvor det går stille og roligt fremad. Denne form for gymnastik er en blanding af udstræk, og mindre fysiske aktiviteter, hvor pulsen kommer en smule op og køre, og hvor sveden begynder at give sig til kende på panden. Alt sammen i et tempo, man selv styrer.

Motionsstave til gåturene

Motionsstavene er med til at støtte, mens man vandrer der ud af. Men de har også en smart funktion, der er godt for helbredet. Kroppens holdning og armenes stilling, ved at bruge disse motionsstave, gør nemlig at kroppen forbrænder flere kalorier, og samtidig har man mere luft, da lungerne arbejder bedre i denne position.

God ide at få styr på papirerne

Når man som ældre starter med at dyrke motion eller anden fysisk aktivitet, kan der være en lille frygt for at blive alvorligt skadet, ved at falde eller anden alvorligt uheld. Det kan derfor, som en sikkerheds skyld være en god ide, at få styr på forsikringerne, inden man kaster sig ud i den store fysiske aktivitet. Det er altid godt at have en forsikring som sikkerhedsnet, hvis det alvorlige uheld skulle være ude. Heldigvis sker de alvorlige uheld sjældent, men det er en god ide at have styr på, at man er sikret ordentligt hvis det sker.

Få information om, hvad man har af erstatningsmuligheder med de forskellige forsikringer ved at klikke her

Det kan være svært at forhandle med forsikringsselskab som skadet. Det derfor være en god ide, at kontakte en advokat, hvis uheldet skulle være ude, som kan køre sagen, der i værste tilfælde kan handle om mange penge i erstatning.

Lad dig ikke skræmme, og spring ud i det!

Skrækken ved at det skulle gå galt, må ikke tage over. Alvorlige uheld er utrolig sjældne, og det skal derfor ikke være dette, som afskrækker fra at være fysisk aktiv.

Den fysiske aktivitet bidrager med meget mere, end man risikerer at tabe. Der er aktiviteter for enhver smag, så selvom man ikke er til hård fysisk træning, er der helt sikkert noget mere stille og roligt som alternativ.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *