Får dit barn nok motion?

En god tommelfingerregel for voksne mennesker er, at vi skal have minimum 30 minutters motion om dagen af den ene eller anden slags. Undersøgelser viser faktisk, at det kan næsten kan være lige så farligt som at ryge.

Børn har ikke brug for 30 minutters motion om dagen, de har brug for meget. Mindre børn der går i børnehave eller lignende har typisk ikke problemer med at få masser af motion, da de leger hele dagen. Når de starter i skole begynder der ofte at komme lidt flere problemer, og man ser flere og flere tilfælde af tidlige stadier af diabetes 2, hvilket naturligvis er en meget farlig tendens.

De leger ikke så meget i frikvarterer, som de tidligere gjorde, og samtidig bliver flere børn kørt til og fra skole, hvilket betyder, at de går glip i den motion der ligger i at cykle. Hvis der oveni ikke er nogen fritidsaktiviteter der involverer fysisk aktivitet, kan det hurtigt blive et alvorligt problem for barnet, og det er også derfor at sundhedsstyrelsen i sin tid kom med anbefalingen, at børn bør have minimum 60 minutters motion hver dag og derudover bør de som minimum et par gange om ugen få pulsen helt op i 20-30 minutter.

Motion er lettere når det er sjovt

Du kender nok godt selv, at det kan være svært at få motion, hvis man ikke synes det er sjovt. Det kan derfor også være svært at lokke dit barn til at få det ønskede aktivitetsniveau. Det behøver det dog ikke være, børn er nemlig ikke dovne, som man tror, de vil bare gerne lave noget de synes der er sjovt. Det handler derfor om at finde noget, som dit barn synes er sjovt, og derfor gerne vil bruge tiden på. På Only4Kids.dk finder du en masse sjovt legetøj til aktive børn, det kan være at det er et løbehjul et skateboard eller noget helt tredje.

Det vigtigste er, at du tager dit barn med på råd, så du ikke køber noget som DU synes ser sjovt ud, uden at have talt med dit barn om hvad han eller hun synes. Hvem ved, det kan også være I finder noget, der er sjovt for jer alle, så både børn og voksne får den daglige dosis motion, der skal til for et langt og sundt liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *