Undgå at få ondt i ryggen ved flytning

Når man skal flytte fra hus til lejlighed, kan man ofte undervurdere flytteprocessen, da man måske ikke er vant til at bo i lejlighed, og kender derfor ikke til den hårde flytteproces. Man kan hurtigt få varige rygskader, hvis man ikke løfter sine møbler ordentligt. Dette kan nemt undgås ved at benytte sig af en flyttemand, men det er ikke alle som ønsker at ofte penge på en flyttemand. Vi vil derfor gennemgå nogle vigtige keypoints, så du løfter dine møbler på den rigtige og mest smertefrie måde, så du ikke efterfølgende har smerter i uger eller flere år.

Hvis du fx skal løfte dit barns legetøj eller en kommode, er det vigtigt du vurdere tyngden i objektet. Du skal have en passende afstand mellem objekt og fødder samt løfte objektet så tæt på kroppen som muligt, så du ikke kommer til at løfte med ryggen. Gerne hav bøjede hofter og knæ under løftet.

Hvis du skal bøje dig ned for at løfte et tungt objekt, skal du først gå ned i knæ og samtidig svaje i lænden. For at være sikker på du svajer på den rigtige måde, kan du med fordel stritte med numsen. Hvis du har svært ved at holde balancen, når du har sat dig ned i knæ, kan det afhjælpes ved at skyde det ene ben bagud, så det virker som en slags kontravægt.

Lige inden du løfter objektet, skal du spænde dine mavemuskler samt i bækkenbunden – dette er i sær vigtigt for kvinder.

Hvis objektet først skal trækkes ud fra hjørne eller lignende, vil de fleste skubbe objektet ud. Dette er hårdt for ryggen og kan resultere i rygskader, vi anbefaler man trækker objektet ud, så man gør brug af hele sin vægt under ”løftet”. Det vil altid anbefales at trække et objekt fremfor at løfte det, hvis det kun skal flyttes et andet sted hen, men det stadig er i samme rum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *