Hvorfor wellness er godt for vores sundhed og helbred

Et tårn af hvide badekåber byder mig velkommen hos wellnessafdelingen i Slotssøbadet i Kolding. Det gør Dorthe også. Hun er zoneterapeut og behandler og skal i dag give mig mit livs første mudderbehandling med mudder, der er hentet hjem fra det døde hav. Jeg er blevet bedt om at komme i god tid, så jeg kan nå at tage et bad og en tur i sauna, hvor jeg skal skrubbe mig med en speciel salt, der gør min hud klar til mudderbehandlingen.

Efter svedeturen tager jeg den kridhvide badekåbe og futter på, som jeg fik udleveret ved ankomsten, og med ét ligner jeg alle de andre gæster i wellnessafdelingen. Det er befriende og faktisk ret afslappende, at alle ligner hinanden, så jeg for en gangs skyld ikke skal tænke på, hvordan jeg ser ud. Jeg sætter mig i hvilerummet, hvor der er frisk frugt og kiks af den fede slags. Det undrer mig, fordi alt andet emmer af sund livsstil.

20 minutter som wrap

Mudderbehandlingen foregår i et kælderrum, hvor eneste lyskilde er levende lys. Jeg bliver placeret på briksen og får smurt varm mudder ud over hele kroppen med undtagelse af brysterne og de steder, hvor de udleverede engangs-trusser dækker. Hos Slotssøbadet i Kolding tager man etikken alvorligt. Og det er rart. Med ét forvandles jeg til en gigantisk wrap, da Dorthe vikler mig ind i plastik og varme tæpper, inden hun giver mig et par minutters himmelsk hovedbundsmassage og smutter ud på kattepoter.

Først 20 minutter senere kommer hun igen. Alt for tidligt, synes jeg. Men jeg kan ikke tåle mere – det er hårdt for kroppen at arbejde med de gavnlige mineraler i mudderet. Det mærker jeg for alvor, da jeg står under bruseren med mudderet løbende ned af kroppen. Jeg er svimmel og omtumlet, selvom jeg intet har foretaget mig, så da jeg atter sidder kridhvid i hvilerummet, er jeg glad for de fede Digestive kiks!

Velvære i triste omgivelser

Mudderbehandlingen er blot en behandling af det imponerende behandlingsudbud, der spænder fra lysterapi over hawaiiansk aloha-massage til himmelske fodbad. Behandlerne er alle uddannede og stemningen er rar, selvom wellnessafdelingen ligger i en barak med skillevægge af pap. Slotssøbadet trænger selv til en behandling – og har allerede bestilt tid. Næste år åbner badet nemlig en ny afdeling med udsigt over Slotssøen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *