Hold dig varm under vinterens udendørs træning

Vinter er lig med kulde. Sådan er det i hvert fald i Danmark, hvor sne og slud næsten altid hænger uløseligt sammen med denne årstid. Er du sportsudøver, kender du sikkert til kuldens indvirkning på din motivation. Det er ofte nemmere at springe over, udsætte løbetræningen til dagen efter, eller måske siger du til dig selv, at du løber dobbelt så langt den næste dag, samtidig med at du giver dig selv lov til at tage plads foran skærmen i modsætning til at tage løbeskoene på og komme afsted. Undskyldninger er ikke en mangelvare, men et utømmeligt overskudslager i situationer som denne. Og det er egentligt lidt fjollet, for det at holde varmen i forbindelse med at være aktiv om vinteren kræver ikke en stor indsats af dig.

Kig på undertøj, her finder du svaret

Når du forestiller dig, hvor koldt det bliver at komme ud i det sneklædte landskab, mister du lysten til at komme afsted, fordi du tror, at du nok alligevel ikke kan holde varmen, selvom du får gang i bentøjet. Måske tvivler du på, om du kan finde den rette mængde tøj at tage på – det bliver jo nok for varmt, og du kommer til at svede. Hvis det er disse konklusioner, som du når frem til, har du ikke gjort dit hjemmearbejde ordentligt. Du har i hvert fald overset, hvad det rette sæt løbeundertøj kan gøre for din oplevelse af at være aktiv i vinterkulden. Med godt løbeundertøj holder du din kroptemperatur stabil, når du er fysisk aktiv. Undertøjet transporterer din sved væk fra kroppen, hvilket giver dig en komfortabel oplevelse, når du præsterer, selv ved meget lave temperaturer.

Ikke kun for løbere

Løbeundertøj er én term, sportsundertøj er en anden. Med det sagt er det slået fast, at andre sportsudøvere lige såvel kan få glæde af det rigtige undertøj, når vintertræning er på dagsordenen. Ja, hvorfor skulle de ikke kunne det? Mange motionister, både professionelle og amatører, træner i december, januar og februar. Cykelryttere kan for eksempel meget vel få gavn af sportsundertøj. Om vinteren kan du som motionist på cyklen normalt skifte cykeltøjet ud med sportsundertøj. Af udseende minder de to outfits om hinanden, men sidstnævnte har en varmeregulerende effekt, som enhver, der træder i pedalerne, vil blive glad for, når en strid vind blæser mod kroppen og skaber et afkølingsindeks på minus 25 grader. Det er under disse forhold i hvert fald mere end vanskeligt at træde sig til varmen, hvis ikke man bærer sportsundertøj, som holder kropsvarmen inden for tøjet.
Det handler om at gøre kulden og vinteren til din venner. De mørke vintermåneder er, selvom mange taler om global opvarmning, ingelunde lune i Danmark, og det må du som motionist tage bestik af. Det er aldeles ubehageligt at fryse, det ved alle, så derfor skylder enhver, der tager sin træning seriøst, sig selv at investere i det rette sæt løbeundertøj, eller sportsundertøj – om man vil. Så spild ikke tiden med dårlige undskyldninger, men kom afsted, ud i det fri, og sørg for at give kulden en varm skulder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *