Top 8 over ting du kan bruge kokosolie til

Kokosolie er blevet omtalt en hel del i 2016, og det er ikke uden grund. Den populære olie har nemlig et hav af gode egenskaber, som gør den yderst anvendelig i køkkenet såvel som på badeværelset.

Kokosolie – fra madlavning til skønhed

Kokosolie er en af de mest varmestabile planteolier, og det gør den blandt andet god til stegning og bagning. Derudover har olien et indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter, som kan gøre underværker for både hår og hud.

Derfor har både skønhedsguruer og madlavningsentusiaster været ellevilde med den populære olie, som ikke har været til at komme udenom.

Derfor sætter vi fokus på kokosolien i en top 8 over de ting, du kan bruge olien til – fra hårkur og læbepomade til madlavning og husholdning.

Husk desuden at kokosolie er drøj i brug, og du derfor blot behøver en smule olie til f.eks. at fugte huden med. Det vil være en god idé, hvis du vælger en koldpresset, økologisk kokosolie til at forkæle dig selv.

 

  • Fugtighedscreme

 

Vi starter i skønhedsafdelingen, og her kan man ikke komme udenom, at kokosolien fungerer fremragende som fugtighedscreme. Med kokosolie kan du fugte din krop og få pæne, blanke arme og ben. Oliens indhold af vitaminer og mineraler gør den til en sund fugtkilde, som er god for din hud.

 

  • Læbepomade

 

Ligesom kokosolien kan fugte og blødgøre din hud, kan den også gøre underværker på dine læber. Især over vinteren får mange tørre og sprukne læber, og det kan du med fordel bekæmpe med kokosolie.

 

  • Makeup-fjerner

 

Kokosolien fungerer også fremragende som makeup-fjerner. Olien opløser makeuppen og kan sågar fjerne vandfast mascara med et snuptag. Du skal blot duppe en smule olie på en vatrondel og køre den over ansigtet.

 

  • Hårkur

 

Dit hår har også brug for fugt, og ligesom på huden kan kokosolie gøre underværker for dit hår. Du kan få liv i triste lokker ved at massere olien ind i dit hår og din hovedbund. Lad derefter olien sidde i et par timer eller natten over, og pak dit hår godt ind i et håndklæde eller lignende. Herefter skal du vaske dit hår og sørge for, at shampooen bliver masseret godt ind i hovedbunden, så du får alle fedtrester med.

 

  • Barber ”skum”

 

I stedet for at bruge mange penge på dyre barberskumme, kan du rykke din kokosolie ud på badeværelset og bruge den, næste gang du skal barbere ben. Ikke nok med at oliens konsistens gør den velegnet til formålet, så har kokosolie også en naturlig antibakteriel virkning, som gør, at den kan erstatte den dyre barberskum.  

 

  • Bagning og stegning

 

Kokosolie er meget varmestabilt og har en unik tekstur, som gør den særdeles velegnet til både bagning og stegning. Oliens varmestabilitet skyldes dens høje indhold af mættede fedtsyrer, hvilket betyder, at høje temperaturer ikke ødelægger kokosolien. Derfor kan du med fordel bruge din kokosolie i køkkenet og lade den erstatte diverse olier og smør, næste gang du skal stege eller bage.

 

  • Rustfjerner

 

I hjemmet kan kokosolien også være din ven, og her kan den blandt andet fungere som rustfjerner. Hvis dine knive f.eks. er rustne, kan du gnide dem i et tyndt lag kokosolie og lade det sidde i et par timer. Her vil olien bekæmpe rust på metallet, og efter du har vasket olien af, har du altså et sæt spejlblanke knive uden rust.

 

  • Smørefedt

 

I hjemmet kan du også bruge din kokosolie som smørefedt. Hvis du har en dør eller et vindue, som knirker, kan du altså tage olien og bruge den som smøremiddel på hængslerne. Kokosolien vil smøre hængslerne, og knirkelyden vil forsvinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *