Vejen til en sundere livsstil: et skridt ad gangen

De fleste mennesker ved godt, at en sundere livsstil, kan give dem mere energi i hverdagen, et bedre helbred og en slankere talje. Men fra at vide det til at gøre det er straks en anden sag. For dig der hyppigt oplever at være dødsens træt efter arbejde og ikke orker andet end at løfte fjernbetjeningen, da bør nogle alarmklokker for alvor ringe hos dig. Du skal nok begynde at overveje dit forhold til kost og motion.

At spilde din tid hjemme på sofaen hver evig eneste dag efter arbejde, er ikke en opmuntrende tanke. Vil du vinde overskuddet tilbage? Så vil sundere kost og motion kunne hjælpe dig. Du får tips til, hvad du kan gøre i denne guide.

Tag små skridt

Mange mennesker tro, at når de skal have en sundere livsstil, så er det ensbetydende med at gå på kur. Men her tager de fejl. At gå på kur er mere kortsigtet, hvorimod en livsstilsændring er langsigtet. En livsstilsændring er en investering i dit helbred, som gør, at du bibeholder et højt energiniveau. Der kan selvfølgelig være perioder, hvor du har mindre energi, hvis du for eksempel har meget at lave på arbejdet, eller der er andet, der påvirker dit humør og overskud. Men pointen er, at du skal ikke se det som en kur, for da ændrer du ikke noget – kun for en kort stund.

Derfor skal du tage små skridt ad gangen, for at dine mål bliver realistiske at nå. Det kunne for eksempel være at fokusere på, hvor det går galt i kosten for dig? Spiser du søde sager hver dag, så skal du måske prøve at sige til dig selv, at det kun skal være hver 2. dag. Herefter kan du skrue op til hver 3. dag, og så ender du måske med kun at spise det i weekenden. Der skal også være plads til usunde sager. Det kan også være, at du mangler et ordentlig frokostmåltid på arbejdet, som kan give dig en god mæthed til resten af dagen, så du ikke ender med fingrene i kagedåsen. Du kan se mulighederne for en nærende og god frokostordning. Se mere her.

Lidt motion er også værd at tage med

Er du ikke den store motionstype, da kan du igen tage små skridt. Start med at gå en tur efter aftensmaden på 15 minutter hver dag. Det vil i det lange løb kunne gøre en stor forskel i forhold til det, du er vant til. Det vil være omkring 2 timer om ugen, som du så pludselig har gået.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *