Let aftensmad – det sunde tilbehør på tallerkenen

Kender du det, at man går rundt i butikken for at finde aftensmad. Man finder den lækreste bøf eller kyllingefilet, men man bliver stoppet i processen, fordi man ikke ved, hvad man skal have til. Ris passer ikke altid helt til det, man har i tankerne, og man har lige fået pasta. Kogte kartofler er ikke altid lige sjove, og pommes frites er lidt for usunde i forhold til, hvad man havde planlagt. Der går mange tanker igennem hovedet i supermarkedet, men faktisk behøver det ikke være så svært at finde det sunde tilbehør til bøffen.

Kartofler i ovn – det sundere svar på pommes frites

Kartofler i ovn kan let laves – også i flere udgaver. Finder du i supermarkedet nogle kartofler, du ikke behøver at skrælle, kan du endda undgå bøvlet med det. Det eneste, du så skal gøre, er at finde ud af, hvor mange kartofler du skal bruge. Dernæst skal du skylle dem grundigt, og så skal de ellers bare i ovnen. Er kartoflerne små nok, kan du helt lade være med at skære dem i stykker, inden du kommer dem i ovnen, men hvis de store, kan det være en god ide at skære dem i enten skiver, både eller måske endda strimler. På den måde kan dine kartofler i ovn også få lige den størrelse, du gerne vi have. Du skal som minimum tilføje lidt salt og en lille smule olie, så dine kartofler kommer til at smage godt.

Krydr dine kartofler i ovn efter egen smag

Der er smag og vitaminer i kartoffelskrællen, blandt andet derfor er det en god ide i beholde skrællen på kartoflerne. Men det er en god ide også at tilføje krydderier til dine kartofler, så de kan blive endnu mere spændende – og måske anderledes fra gang til gang. Paprika, oregano, basilikum, chili og timian er nogle af de traditionelle valg. Find din egen yndlingskombination.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *