Hav det sjovt, og dyrk motion samtidig

Motion er en essentiel del af en sund hverdag. Men det kan nogle gange været svært at komme ud og dyrke motion – om det så handler om en sportsgren, man dyrker, en løbetur i den lokale park eller bare træning i fitness. Nogle gange har man bare ikke lige tid til det og andre gange vil man måske bare hellere ligge og slappe af hjemme på sofaen med popcorn og se en god film eller serie. Andre gange føles det bare mere som endnu en ting, man skal nå i sin ellers travle hverdag – en forpligtelse – end noget, man rent faktisk nyder og har det sjovt med og rent faktisk glæder sig til.

Træning skal aldrig føles som en forpligtelse. Det må ikke føles som noget, man bare skal igennem, fordi så gennemfører man det ikke. Træning skal være sjovt. Det skal være noget, man ser frem til og har lyst til. Det kan være, at din træning er blevet kedelig, fordi du altid træner på samme måde uge efter uge. Måske trænger du bare til en ny form for træning.

Der findes mange former for træning, der ikke kun handler om træning, men som også kan være rigtig sjovt – specielt når man træner sammen med andre. Det kan være holdsport som for eksempel fodbold, håndbold eller basketball, men det kan også være individuelle sportsgrene som for eksempel tennis, badminton eller golf. Det er en god idé at dyrke motion ved at dyrke en sport, fordi motivationen oftere er højere, når vi konkurrerer mod andre. Det gør det sjovt og giver os lyst til at træne.

En anden slags sport kan også hjælpe på motivationen. Fodboldgolf er for eksempel en sjov sportsgren, der kombinerer bolden fra fodbold med en golfbane med diverse huller, som bolden skal skydes i. Fodboldgolf er en sjov måde at få motion ind i hverdagen på, og kan hjælpe dig med at få dyrket motion, selvom din motivation er helt i bund. Foldboldgolf er nemlig sjovt for hele familien og er derfor en oplagt mulighed som familietur i weekenden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *