Gode grunde til at sende dit barn til gymnastik

Sport er ikke bare godt for kroppen. Det gavner også barnets udvikling. Særligt gymnastisk er en sport, der gør godt for børns udvikling på flere facetter end blot det fysiologiske. 

Her er 5 gode grunde til at sende dit barn til gymnastik:

Holdånd

Dit barn lærer at begå sig i en gruppe, hvor de alle skal præstere, men også skal hjælpe hinanden i det konkurrenceprægede miljø. Dit barn lærer at se sig selv som en del af en enhed, hvor alle skal kunne være. Her lærer de enkelte børn at lave øvelser, og hjælper hinanden med at blive bedre og forstå dynamikken bag spring, hop og anden gymnastik.

Respekt

Når dit barn går til gymnastik, er han eller hun en del af en idræt, hvor der er fokus på, at alle skal trives. Barnet lærer at lytte til både kammerater samt de trænere og hjælpere, der skal instruere i øvelserne.

En stor del af gymnastik består i at lytte tålmodigt og se, hvordan øvelserne skal udføres trin for trin. Her er børnene nødt til at forstå, de må lytte og gøre hvad der bliver sagt til dem.  

Udvikle kroppen

Barnets krop udvikler sig løbende, og gymnastik er en idræt, der udvikler den naturligt og ligeligt. Her trænes der både koordination, muskler, udholdenhed, balance og elegance. Kroppen bliver udviklet gradvist og i takt med at barnet selv er klar til at tage skridtet videre til nye øvelser og prøvelser, der udfordrer. 

Bedre bedrifter uden for sporten

Når dit barn lykkedes i sportens univers, får han eller hun lettere ved at overføre deres succes til andre områder i livet. Børn, der har succes i sport, nyder ofte godt af bedre selvværd og større tro på egne evner, hvilket blandt andet kan bruges i skolen, når der skal læres og laves prøver. 

Faktisk er der flere studier, der påpeger, at aktive børn også scorer bedre i prøver i skolen.

Det er sjovt!

Det ER sjovt at dyrke sport. Særligt gymnastik, der har spring, hop og action for alle pengene. Man må aldrig tage sjov ud af ligningen, når børn skal finde en sport. De øvrige egenskaber er blot en bonus til legens univers. Sørg derfor altid for at holde øje med, om dit barn trives på holdet og stadig nyder sin idræt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *