Sådan bliver du en god fodboldmålmand

Som målmand har du en unik placering på fodboldbanen, og du må fokusere på andre øvelser end dine holdkammerater for at blive god.

Som målmand kan du ikke gemme dig på banen eller give bolden videre. Samtidig har du en central rolle i forhold til at kunne afgøre kampe. På gode dage kan du blive dagens helt ved at vinde kampen for holdet, ved ikke at lade bolde gå ind. Omvendt kan du hurtigt blive sat i et dårligt lys, når noget går galt, og boldene ryger ind i nettet.

Gode egenskaber hos en fodboldmålmand

Nogle af de vigtigste egenskaber hos en fodboldmålmand er at have en god teknik og en god fysik. Hvis disse to elementer er på plads, er der skabt et godt fundament for videreudvikling. Deter vigtigt at huske på at man med træning altid kan blive bedre, og jo mere man træner, jo mere udvikler man sig.

Du må have udstyret i orden

Foruden teknik og fysik er der en grundlæggende tingmere, der må være i orden hos målmanden. Dette er udstyret. Det er essentielt med behageligt tøj, der er godt at bevæge sig i. Målmanden vil ofte komme ud i yderstillinger med kroppen, og her må der ikke være tøj der strammer, eller på nogen måde generer. Hertil kommer, at det er utroligt vigtigt med et par gode målmandshandsker af god kvalitet, så det sikres, at bolden ikke smutter i hænderne. Via fodboldfessor.dk kan du finde flere forskellige varianter af fodboldhandsker af høj kvalitet til fornuftige priser. Er det tid til at købe nye målmandshandsker?

Gode fif til målmanden på banen

Når du som målmand er på banen under kampens hede, skal du udnytte det store overblik, du har af hele banen bagfra. Når dine medspillere løber mod den anden ende, bør du råbe til dem, hvad de skal gøre, fordi du ofte kan se mere, end de kan. Overblikket skal udnyttes til videreformidling til holdkammeraterne.

Hurtighed er ligeledes vigtigt på banen. Når en bold kommer mod målet, er der ikke tid til at tænke så meget, og derfor skal der reageres hurtigt.

Er du meget seriøs omkring sporten, vil du med fordelkunne benytte kostplaner og træningsplaner for at blive bedre. Dertil kommer at du skal træne, træne og træne.

Dette skal fodboldmålmanden træne

Målmandens træning må ikke nedprioriteres da funktionen, som nævnt, er meget vigtig på banen. Målmanden kan med fordel træneskud på mål samt faldteknik. Derudover kan der trænes høje bolde samt indlæg i feltet. For at få styr på spark og kast kan dette trænes. Endvidere er det vigtigt med øvelser, der træner reaktion, gribeøvelser, placering, bevægelsesamt motorik og koordination. Det er også vigtigt at få trænet spil/kampsituationer, fx med øvelser hvor målmanden er oppe mod en spiller 1:1.

Ved at træne disse ting kontinuerligt vil du som målmand få mulighed for at blive bedre, og kunne mærke udviklingen ske. Alle vil gavne af det, både dig, din træner og holdet som en helhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *