Den rigtige badehætte gør motion i vand til en leg

Holder man af at svømme, lege eller på anden vis motionere i vand, kan en badehætte gøre oplevelsen endnu bedre. En badehætte er en billig investering, som har mange fordele. For at få mest glæde af den er det dog vigtigt, at man vælger en badehætte som passer til ens behov. En badehætte er nemlig ikke kun én ting, og der er mange forskellige varianter at vælge imellem.

Udover at finde en badehætte som sidder godt på ens hoved, er det også vigtigt at man finder en model, som man synes er pæn. En god pasform og et fedt design er nemlig afgørende for, om man har lyst til at bruge den igen og igen.

Hvordan vælger man den rigtige badehætte?

Før man går på jagt efter en badehætte, er det vigtigt at gøre sig selv klart hvad ens behov er. En badehætte er en hel uundværlig bestanddel af både konkurrencesvømmerens og den seriøse motionssvømmers udstyr idet den sikrer, at man ikke bliver forstyrret af hår i øjnene og i munden, mens man svømmer.

Hvis man er konkurrencesvømmer, og er i vandet flere gange om ugen, er det vigtigste måske at finde en badehætte, som sidder godt fast og som er så strømlinet som muligt. For motionssvømmeren kan det vægte højere, at badehætten er lidt mere fleksibel og behagelig at have på.

En anden god grund til at benytte en badehætte er, at den beskytter håret mod skade. Jo oftere man er i vandet, jo vigtigere er det derfor at bruge en badehætte. Klorvand udtørrer håret og kan på sigt misfarve det, særligt hvis man er blond. At bruge badehætte og klorshampoo, hver eneste gang man har været i vandet, er den bedste måde at sikre, at håret ikke tager unødig skade.

Hvilken badehætte skal man vælge?

At have en badehætte på som ikke passer til ens hoved, er det samme som at løbe i sko, der er lidt for små. Det er ikke umuligt, men det er heller ikke nogen fornøjelse.

Badehætter kommer i mange modeller, og det er meget individuelt, hvilken pasform man foretrækker. Nogle er formet så de går ned over ørene, andre har en mere lige kant. Nogle er mere faste i formen, mens andre er mere fleksible.

Hvis man vil sikre sig at ens badehætte holder længe, kan man med fordel vælge en silikonebadehætte, som ofte er af lidt bedre kvalitet, end badehætter lavet af andre materialer.

Derudover er det for mange vigtigt at finde en badehætte, som ser godt ud. Der er mange flotte designs at vælge imellem, og det er endda muligt at finde en badehætte, som har ens svømmeidols autograf skrevet på siden.

Hvis ikke man er konkurrencesvømmer, men blot ønsker en behagelig badehætte som holder håret på plads, findes der også stof badehætter. Uanset hvilken badehætte man vælger er det vigtigt altid at huske at tørre den efter brug, for at undgå at den bliver jordslået, og for at forlænge dens levetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *