Glem ikke tilbehøret til idrætsdagen

Folkeskolen gør det. Gymnasierne gør det. Selv virksomhederne gør det. Utallige forbund gør det. Idrætsdagen får større og større betydning i det danske samfund, hvor vi viser fællesskab og dyrker det sunde liv sammen, når vi på stort arrangere idrætsdage mødes til sport og sammenhold.

Det særligt gode ved disse motionsdage er, de giver plus på både samvittigheds- og humørkontoen og fungerer som god teambuilding.

Planlægger du en større idrætsdag, skal du dog have en række ting på plads.

Planlæg aktiviteter for alle

Når der skal planlægges aktiviteter til idrætsdagen, kan man med fordel tage udgangspunkt i, at det skal hæve både puls og venskab. Det betyder, man skal planlægge øvelser, der giver sved på panden, men er sjove for alle. Det kan både være i form af traditionelle boldspil, stafetløb eller selvopfundne lege, hvor man blander aktiviteter, der kræver koncentration, samarbejde, høj puls etc.

Sørg altid for at alle, der kan tænkes at deltage i arrangementet, har mulighed for at deltage.

Mad og drikke

Når man dyrker sport, forbrænder man en masse kalorier, og derfor skal der naturligvis tankes ny energi. Brug dog gerne anledningen til at holde fokus på mere sunde retter og snacks. På den måde er der en let opdragende vinkel, der passet til temaet, som er baseret på sundhed. At der er tale om en motionsdag betyder naturligvis ikke, der slet ikke er plads til noget mere usundt.

Husk også, at hvis folk har motioneret og svedt meget – f.eks. på en varm sommerdag – så skal der være masser af væske – også gerne noget med salte og (drue)sukker, så alle kan re-hydrere.

Tænk på tilskuerne  

En idrætsdag er naturligvis en særlig fornøjelse for dem, der elsker sport. Arrangementet vil dog tiltrække en blandet skare, og heriblandt vil der være personer, som ikke dyrker sport så ofte, hvorfor de kan have behov for hvil. At personerne ikke dyrker sport ligeså meget som andre, er ikke et udtryk for modvilje til arrangementet, det er blot en omstændighed, der skal indtænkes.

Sørg gerne for de har et samlingssted. F.eks. kan man leje en tribune, der er let at samle – se evt. mere her. Så har alle et sted at mødes og dyrke samværet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *