Tag børnene med på cykeltur eller cykelferie

En cykeltur eller cykelferie kan være en aktiv måde at holde ferie for hele familien. Når børnene er med på cyklerne, er der flere ting der skal være styr på. Dog skal I ikke lade jer skræmme. Det kan være en fordel at starte i det små. Hvis I sørger for at have det godt planlagt og have taget højde for jeres børns alder og cykelerfaring kan alle være med.

Hvordan skal I forberede jer på cykelturene?

Det er en god ide at starte med nogle kortere ture, så jeres børn vænner sig til det. Du kan finde cykelruter som er skiltede. Skiltene gør det meget nemmere at følge ruterne. De første ture skal være rigtig godt planlagt. Hvis I skal overnatte på turen, så find ud af hvor det skal være i god tid. Sørg for korte ruter de første dage.

Bagagen må ikke veje for meget. Hvis I har for meget på slæb, kan turen blive meget hård. Det kan være en ide at købe nogle af de nødvendige ting i løbet af turen. Hvis I skal på en længere ferie, er det en fordel at køre en kort tur med al oppakning som det første.

Det kan bestemt betale sig at have styr på klargøringen af cyklerne. Brug gerne et par timer eller tre på det. Hvis I ikke selv har tid eller mulighed for klargøringen, kan i få en cykelmekaniker til det. Det er en god ide at få cyklerne nedgearet inden en lang cykeltur med familien. Det er især vigtigt da bagagen også er belast. Sørg for at få undersøgt tandhjul og kæder. Alle metaldelene ved pedaler og kæder skal smørres. Få skiftet de dele der er lidt brugte så jeres cykler er top tunet.

Hvad skal I have med på cykelturene med børnene?

Det første du skal sørge for at have med på cykelturen, er jeres cykelgear. Sørg for at have et kort eller en GPS med, med den rute i skal køre. Husk også et sæt med lappegrej, cykelpumpe og multitool. Det er også en god ide at have ekstra cykelslanger med.

Husk at pakke mad og drikkedunke, det er især vigtigt når I har børn med. Pak en lækker madpakke til de første par dage. Sørg for drikkedunke med vand til alle, og hvis det er muligt gerne nogle ekstra drikkedunke til de lange strækninger. Det kan være en god ide med frysetørret mad til en nødsituation. I kan også have nogle pølsehorn eller andre snacks med.

Pak tøj til børn og voksne. Regntøj er især også vigtigt, da man jo aldrig ved hvordan vejret er. Vådservietter kan og være praktiske at have med, især hvis I har mindre børn. I skal også have et lille sæt med plaster, øjendråber, termometer og smertestillende med. Hvis børnene er helt små, skal I selvfølgelig også have bleer med. Det er også en god ide med noget legetøj eller lignende, som kan bruges som tidsfordriv.

Hvis I skal til udlandet skal I også huske pas og blå sygesikringsbevis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *