Grillmad behøver ikke være usundt

Der er uden tvivl mange, der har den holdning at grillmad er usundt. Her tales der om man man griller, ikke mad man henter fra en grillbar. Der er nok helle ikke den store tvivl om, at måltiderne ret ofte går hen og bliver usunde. Ofte fordi portionerne bliver for store, og der godt lige kan snige sig en ekstra grillpølse med, som man får dyppet i en fed remoulade. Når man ikke griller, er det svært at forestille sig, at man lige skulle lave en pølse til sig bøf, men når man griller falder det ofte naturligt.

En anden ting er tilbehøret. Kartoffelsalat er en klassiker på bordet, når der grilles. Man tager en sundt kartoffel og vender den i noget usundt, og så går det fra at være sundt tilbehør til at være meget usundt (alt efter hvad man rører det sammen med naturligvis).

Så selvom grillmad ikke behøver være usundt, så bliver det det ofte alligevel. Men det behøver det slet ikke være. Ofte hænger det faktisk pudsigt nok sådan sammen, at jo mere man griller, jo mindre usundt bliver det. Jo mere vænner man sig nemlig også til at lave mad, som man normalt ville gøre det. 

Køber du eksempelvis en en af klassiske weber gasgrille som disse, så kan den nemt erstatte pande og ovn indenfor uden det behøver blive usundt. Her er nogle gode råd til hvad du med rigtig god og sund samvittighed kan grille, og hvad du bør holde dig lidt mere fra.

Gode ting 

Grøntsager… alle slags grøntsager, der findes groft sagt ikke nogen grøntsager der er usunde og du kan bare spise løs. Ting der egner sig ekstra godt til grillen er eksempel hele majs, som blot skal ligges på grillen i ca. 20-25 minutter uden at koges først eller noget. Det er en fantastisk form for tilbehør der går til næsten alt. 

“Dårlige ting”

Som det er med alt andet sundhed, så er det alt med måde. Hvis du holder tingene i passende mængder kan du spise stort set alt. Men hold dig til en slags kød. Det er ikke fordi det er usundt at mine typer af kød, men det betyder næsten altid større portioner, hvis du både griller, pølser, koteletter og bøf. Desuden er bøf en anden ting du bør skrue lidt ned for mængden af. Rødt kød i for store mængder er hverken godt for miljøet eller din krop. 

Holder du dig til de meget simple råd og spiser med fornuft, så kan du roligt tænde op under grillen hver eneste dag hvis det skulle være.