Sådan taber du dig nemmest

Der er rigtig mange der går med en drøm om at tabe sig 10 kilo. For mange bliver det desværre ved drømmen, fordi de ikke kommer godt i gang med et sundt vægttab. Der er mange der lykkedes med at tabe sig de første kilo hurtigt, men når det begynder at tage længere tid mister de troen på projektet. Herefter stagnerer de, eller endnu værre, de tager på igen og måske endda mere end til udgangspunkt.

Der findes mange måder at tabe sig på, og der findes mange kure, hvorpå man hurtigt kan tabe sig mange kilo. Fælles for dem er dybest set, at det ikke er sunde vægttabt de giver. Et sundt vægttab er det det varer ved, og selvom det måske tager længere tid at opnå sine mål, er det godt givet ud.

Hvad er det det sunde vægttab?

Den sunde kur er slet ikke en kur, der er en omlægning af livstil. Dette kan komme til at lyde meget hårdt, men det behøver det faktisk ikke være. At tabe sig handler nemlig om sund fornuft og simpel matematik. Hvis du forbrænder mere end du forbruger af kalorier, så taber du dig. Indtager du omvendt flere, end du forbrænder, ja så tager du på. Man kan hjælpe dette lidt på vej med fedtforbrændere som disse, men den naturlige forbrænding er den bedste på den lange bane.

Hvor mange kalorier ens krop skal bruge for at fungerer optimalt afhænger af utrolig mange ting. Man siger som helt groft udgangspunkt, at en almindelig voksen mand har brug for omkring 2000 kalorier, mens en voksen kvinde har brug for 1500. Så hvis man holder sig under disse tal, vil man som en helt almindelig voksen altså tabe sig. Jo længere der er mellem de tal, jo hurtigere vil det naturligvis også gå med at tabe sig.

Sådan sætter du fart på

Hvis du gerne vil have at det skal gå lidt hurtigere, er der to ting du kan gøre det begge er meget effektive. Enten kan du indtage færre kalorier. Dette gør du nemmest ved at tænke dig om. For der findes ikke mange mennesker, der ikke kan kende forskel på sunde og usunde ting. Skær ned på de søde sager og skru op for grøntsagerne. Sidstnævnte indeholder stort meget få kalorier og er derfor perfekte som snacks og mellemmåltider.

Den anden måde du kan sætte fart på, er ved at forbrænde flere kalorier. Hvis du forbrænder flere kalorier (og ikke begynder at indtage flere), så bliver afstanden mellem de to tal større og vægttabet vil gå hurtigere. Køb et par løbesko og kom ud på vejene og stierne. Løb nogle ture eller gå nogle ture i rask tempo, begge dele er effektive og giver meget.

Et andet godt råd, er at du lader være med at drikke for mange kalorier. Det er ikke alle der tænker over, hvor mange kalorier der er i det du drikker. Tager du eksempelvis et glas juice til morgen og måske en øl til aftensmaden, så er det 10% af dit daglige kalorieindtag, der er dækket. Drik et glas vand i stedet, vand er desuden vigtigt for at hydrere kroppen og vand holder dig sundt indvendigt.