Kom af med kiloene i dit eget, private fitnesscenter

De seneste par år har budt på mangt og meget – heriblandt mere hjemmearbejde og færre muligheder for at dyrke den motion, man har været vant til. Dette har for mange betydet, at der er kommet lidt ekstra kilo på kroppen, og det er sjældent den store drøm for dem, der oplever det.

Der er dog ingen tvivl om, at der kun er én vej frem, hvis man har taget lidt for meget på – man må gribe håndvægtene og snøre løbeskoene på ny. Her kan det være nemmere at komme i gang med motionen igen, hvis man har alle de nødvendige remedier tæt på sig i hverdagen, og derfor kan det sagtens betale sig at lave sit eget, private fitnesscenter indenfor hjemmets fire vægge.

Udstyret behøver ikke at koste en formue

Selvom mange har drømmen om et fitnesscenter hjemme i privaten, så er der mange, der med det samme afviser idéen, fordi det lyder dyrt og besværligt at anskaffe sig det nødvendige udstyr. Dette er på sin vis ikke forkert, hvis man har brug for den helt store maskinpark for at lave sine øvelser, men mindre kan bestemt også gøre det, hvis man henter inspiration til kreative øvelser på nettet. Man behøver i virkeligheden ikke ret meget udstyr for at træne alle de forskellige muskelgrupper, og derfor kan det være en fordel at undersøge, hvilket udstyr man reelt har brug for i sin træning.

Generelt set er man godt stillet, hvis man køber sig en vægtstang med tilhørende vægte, en fornuftig træningsbænk og nogle håndvægte af forskellig størrelse. Dertil kan man evt. købe en træningsmåtte for komfortens skyld og et par elastikker for at gøre træningen mere alsidig. Dette udstyr koster ikke en formue, og det giver rigtig gode muligheder for fysisk udfoldelse i hjemmet.

Gør træningslokalet indbydende og motiverende

Når udstyret er på plads, så er det med at se på de ydre omgivelser der, hvor man træner i hverdagen. Dette kan enten være i stuen, spisestuen eller i et særskilt rum, men uanset hvor man træner, så handler det om at gøre lokalet mere indbydende og motiverende. Dette kan gøres på mange forskellige måder, men man kan f.eks. installere en højttaler til ens yndlingsmusik, et fjernsyn med internetadgang til serier eller en masse spejle, hvor man kan følge sin udvikling løbende.

Hertil kan man evt. tilføje nogle grønne planter, der skaber liv i rummet, ligesom nogle motiverende plakater kan være en god investering. Det kræver ikke meget andet end lidt håndører og et kreativt sind at skabe et motiverende fitnesscenter, og det er både tiden og pengene værd at kunne træne hjemme hos én selv i dagligdagen.